13 godina alternativne kulture u Kninu uz bend Markiz

Vele da vrijeme brzo leti u dobrom društvu, a nama ovih proteklih 13 godina zbilja je proletjelo brže od očekivanog. Dobro društvo je standard, ali ono što je dodatno protkalo zadnjih 13 godina jesu kvalitetni koncerti, te nastupi umjetnika koji stvaraju na vrhunskom nivou i koji su imali prigodu predstaviti svoj rad publici u u A3. Da ne bi previše iskakali iz tračnica, ovu obljetnicu zakazanu za subotu 11.11. proslavljamo uz bend Markiz. Koncert u organizaciji udruge Atribut počinje u 21:00h, a upad je 20 kn. Vidimo se u Cafe Baru A3!

Nešto više o gostima pročitajte u nastavku teksta.

Zagrebački rock’n’roll bend Markiz nastao je tijekom 2009. godine. Frontgirl benda je RED a.k.a Ines Mlinarić, na gitarama su Andrej Babić (autor glazbe i tekstova) i Alen Kraljić – Kralja, bas gitaru svira Luka Putica, a bubnjeve Vedran Jozić. Početkom 2010. godine Markiz završava prvi album naziva „Savršeni svijet“ koji će objaviti Croatia Records tijekom listopada 2010. godine.
Na albumu se nalazi 10 autorskih pjesama, od kojih 9 potpisuje Andrej Babić, a jednu Denyken, koji je ujedno i producent albuma prvijenca.

Početkom svibnja 2010. bend objavljuje prvi singl za pjesmu “Naivac“, te video spot. Pjesma zauzima visoka mjesta na top listama u Hrvatskoj, a prva mjesta ostvaruje u Šibeniku, Rijeci, Požegi, Čakovcu. Početkom jeseni bend objavljuje hit singl “Grad” koji u kratkom roku zauzima visoka mjesta na skoro svim domaćim top listama, a od prvih mjesta izdvajamo Otvoreni radio, Radio Trsat, Radio Našice, Radio Ritam, Županijski radio Šibenik, Radio Vallis.

Početkom 2011. godine Markiz objavljuje treći singl – pjesmu „Nas“, te počinje sa snimanjem spota za navedenu pjesmu, koji objavljuje krajem siječnja. Nakon dvostruke nominacije za Porin, u kategoriji najboljeg novog izvođača i najboljeg rock albuma, bend objavljuje singl „Savršeni svijet“. Ubrzo nakon toga snimaju spot za navedenu pjesmu.

Ljubavne, političke, društveno i socijalno angažirane pjesme širokog glazbenog spektra, privući će pažnju slušatelja raznih glazbenih ukusa. Borba protiv gluposti, nepravde i nametnutih iskrivljenih vrijednosti cjelokupnog društva, teme su koje će se provlačiti kroz pjesme Markiza. Naravno, uz neizbježnu ljubav.

Pogledajte službeni video-spot za pjesmu Da Da Da te za Sve Što Sada Želim


Pratite Markiz na Facebooku.

Plakat:

Markiz - Plakat