Drumski pjesnici – elektroakustični poetski live act

Cafe Bar A3, Knin

Patite li od bilo kakvog oblika dosade, depresije, tjeskobe ili najobičnije dokolice, imamo savršeni lijek za Vas – Drumske pjesnike, poetsko-glazbenu (dr)užinu komedijaša (s pokrićem), znojnokošuljaša (s pokrićem) i nenadmašnih otkrivača pivskih flaša (još kako s pokrićem). Osim što u delirij bacaju publiku, neživu i živu, u trans redovito odvode čak i osoblje za šankom, a ponekad i sami sebe. Kušin im nije stina, istina je to živa, ali im je zato vrlina peta erotska brzina. Ovi ponosni vlasnici brojnih glazbenih i književnih izdanja svojim su nastupima oplemenili Chili Jazz festival, ImproCon i druge festivale i manifestacije u tu(go)zemstvu i inozemstvu. Dođite i uvjerite se osobno.

Nakon hrpe koncerata koje smo u zadnje vrijeme organizirali, odlučili smo za našu vjernu publiku složiti jedan zanimljivi i besplatni event, pa tako naletite u petak, 24.11.2017. u cafe bar A3, s početkom u 21h na Drumske pjesnike.

Drumski pjesnici nastaju tijekom druženja grupe slam-pjesnika iz Zagreba i Siska s kolegama iz bendova Mimika, Kartofel Osvetnik, Electric Žare, Moskau i Analena na nastupima oko Improcon Festivala 2014. godine, nakon čega imaju i nezaboravan nastup na Rječini u projektu Radio na cesti KLFM-a iz Splita. Na međunarodnoj glazbenoj sceni, nastupali su uz brojne kolege i objavili autorska izdanja knjiga i CD-a. Tako je Žare Jovanovski objavio CD s gitaristom Andrejom Boštjančićem-Rudom, Ruža Reda.

Kao vokal, saksofon i elektronika DP surađuju s Damjanom Morellom iz BLKPRNT i skladateljem i saksofonistom Makom Murtićem. Na Improconu ove godine nastupali su tri dana za redom uz gudački kvartet. DP čine:
Žarko Jovanovski (Biog iz 2015., u međuvremenu je objavio 7 zbirki poezije, 1 strip-album i zbirku kratkih priča)
Siniša Matasović (Pored zbirke “Sisak se uspješno pretvara da spava”, objavio i roman “Nećak”.)
Vid (Voditelj programa u URK Močvara, autor romana “Krvna slika”, pokrenuo u Austriji prvu radijsku emisiju o kulturi za gastarbajtere. U pripremi povijesni roman o politici i genetici, “Strahimir”).
Damjan Morello (sound designer koji je prvi singl objavio 2013. godine za Xernex Records, nakon čega radi projekte žanrovskog tipa, stalni član Mimika Orkestra.
Mak Murtić (saksofonist i multi-instrumentalist, skladatelj, dirigent, bendlider orkestra Mimika)
Plakat: