Koncert: DemeNtronomes

Cafe Bar A3, Knin

Jesenska sezona koncerata se polako zahuktava i krajem mjeseca rujna pripremamo pravu koncertnu poslasticu za sve istinske ljubitelje funk/soul glazbenog izričaja, ali i za sve ostale koji su željni veselih i plesnih ritmova, pa stoga zabilježite si petak 29.09. jer nam dolaze u cafe bar A3 bend koji savršeno demonstrira gore spomenuto – DemeNtronomes. Koncert u organizaciji udruge Atribut počinje u 21:30h, a upad je 20kn. Nešto više o gostima iz Zagreba:

Osnovani 2011. godine, DemeNtronomes su višečlani bend kojem je jedino bitno da postoje instrumenti i oni koji znaju iz tih instrumenata izvući ono nešto iskonsko. Zahvaljujući tome nastaju neodoljivi tonovi funka, jazza i soula te jednostavno mame i najtvrdoglavijeg ne-plesača na cupkanje nogom, ako ne i nešto radikalnije kao kretanje cijelim tijelom. Album prvijenac „Žurkadelik“ izdali su u lipnju 2016. godine i velikodušno ga stavili na YouTube i na Bandcamp za siću. Na njemu se, osim sedam originalnih stvari, pojavljuje i obrada „Malog crnog brata“ u suradnji sa Zdenkom Kovačiček. Iza sebe broje mnoge koncerte u Hrvatskoj, a kao utjecaje navode izvođače poput Galactic, Breakestra, James Brown, Soulive, Parliament-Funkadelic, Betty Davis, The Meters.

dementronomes-band

Plakat:

DemeNtronomes na Facebook-u | DemenNtronomes na Bandcamp-u

Poslušajte DemeNtronomes – Kissing My Love LIVE @ Nisville Jazz Festival, 2015 i DemeNtronomes – Hard To Handle LIVE @ KSET, 2016.