Koncert: Hojsak & Novosel

Gradski park, Knin

U srijedu 18. srpnja 2018. godine nam (po drugi put) stiže world music, ethno/jazz poslastica Hojsak i Novosel. Koncert počinje u 21 sat, te će se održati u gradskom parku preko puta općine. Ulaz za sve posjetitelje ovog koncerta je besplatan.

Hojsak & Novosel su dva priznata i hvaljena virtuoza na kontrabasu (Tihomir Hojsak) i na tamburi (Filip Novosel). ”Našli” su se 2016. godine kada započinju svoje čudnovato glazbeno putovanje pod motom ”Bow vs Plectrum”. Hojsak & Novosel spajaju dva žičana instrumenta različitih tradicija sviranja. Isto tako spajaju razne žanrove poput klasične,etno i moderne jazz glazbe u svoj jedinstveni, prepoznatljivi stil sviranja.

Svojim debitantnim albumom ”Bow vs Plectrum” su takoreći momentalno ostvarili uspjeh na regionalnoj sceni. Ubrzo nakon je regionalni uspjeh postao internacionalni. Godine 2017. objavljuju svoj drugi album pod nazivom ”Strings Only” sniman sa Zagrebačkim Filharmonijskim orkestrom. U nepune dvije godine osim u Hrvatskoj,svirali su po SAD u, Kini, Belgiji, Austriji, Italiji, Sloveniji, Srbiji.
Posebno zadovoljstvo nam ih je predstaviti u Kninu po drugi put u nepune dvije godine. Duo je surađivao s također internacionalno priznatim glazbenicima poput Vlatka Stefanovskog, Theodosii Spassova, Matije Dedića te mnogih drugih. Kako bijahu prepoznati kao specifičan hrvatski brend tako su počeli nastupati za hrvatsku diplomaciju. Tako je dvojac u prosincu 2017. nastupao na svečanoj večeri u Washington D.C. na 25. proslavi obljetnice diplomatskih odnosa SAD-a i RH. U svibnju 2018. godine su nastupili i u europskom parlamentu u Strasbourgu, Francuskoj.

Koncert organizira Udruga Atribut, a održati će se u gradskom parku preko puta općine.

U nastavku možete pogledati i poslušati kvalitetni, inovativni duo:

Plakat: