Koncert: Mašinko

Cafe Bar A3, Knin

S velikim zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite u petak, 1. prosinca u Cafe Baru A3 na punk/rock fešti uz zagrebački bend Mašinko. Kao što i inače biva, koncert organizira udruga Atribut s početkom u 21:00h, uz upad od 20 kn. O dragim nam gostima možete pročitati u nastavku, a na vama je da se pojavite u što većem broju da se kvalitetno isplešemo uz ovaj odlični bend.

Sastav nastaje 2010. godine kada se skupina prijatelja okupila kako bi svirali punk rock i dobro se zabavljali. Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamjenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega. Godine 2010. u jedan dan snimanja stvorili su svoj album prvijenac – Mašinko. Iste godine sa prijateljima iz Frakture Mozga objavljuju je i Božićni split-singl, Sretan Božić (bit će bolje).

Mašinko - Band

Godine 2011. ulaze u studio te u istoj kombinaciji objavljuju split album Frakturko. Te godine svirali su u zagrebačkoj Areni kao predgrupa hrvatskim punk rock legendama Hladnom pivu. Godine 2012. objavili su svoj prvi spot za pjesmu “Kako je Potjeh tražio rakiju”. Te godine su nastavili sa svirkama od kojih su najznačajniji nastupi na legendarnom Dirty old festivalu, te Sarajevo punk festu. Te godine izlaze im i spotovi za pjesme “Erupcija sreće” i “Sretan” Godine 2013. sastav ponovo ulazi u studio. Uz to i svirke po cijeloj državi ostvarili su zapažen nastup na InMusic festivalu u Zagrebu.

U siječnju 2014. Mašinko objavljuje singlove “Oči pune suzavca” i “Nešto novo nešto divlje”, a nekoliko tjedana kasnije izlazi im i posljednji album Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše.

Mašinko su:

Šulc – glas, tregeri i crne naočale u mraku;
Perica – gitara, glas i spavanje;
Lovro – neverbalno smijanje svojim pikulastim očima;
Andrija – gitara, glas i naime;
Srki – bas, glas i rođendani;
Pitura – bubnjevi, terenski rad i uskličnici

Kako Mašinko uživo zvuči i izgleda, možete pogledati na ovom YouTube linku.

Plakat:

Mašinko - Plakat