Koncert Sare Renar na sjevernom dijelu kninske tvrđave

Kninska tvrđava

U subotu 11.06. Sara Renar će održati koncert na sjevernom dijelu tvrđave.
Koncert će se održati u okviru Simpozija Kralj Zvonimir, a organiziraju ga Narodna knjižnica – Knin, Grad Knin, Udruga Atribut, Veleučilište Marka Marulića, Turistička zajednica Grada Knina, Pučko otvoreno učilište Knin, Kninski muzej, i Šibensko-kninska županija.
Ulaz je besplatan!
Evo i nešto više o kantautorici:
Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorica i pripada grupi najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji.
Iza sebe ima pet diskografskih izdanja. Album „Djeca“ nominiran je za nagradu Porin za najbolji debitantski album 2014. godine, dok je 2015. za EP „Jesen“ Renar nominirana u dvije kategorije (najbolje žensko vokalno izvođenje, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji najboljeg vokalnog izvođenja. Album „Tišina” iz 2016. nominiran je za istu nagradu za album godine i najbolji alternativni album, a album je dobio i IMPALA nominaciju za europski album godine. Live album „Gdje povlačiš crtu” odjeknuo je u svim medijima, a po ocjeni svih kritičara, riječ je o revolucionarnom i svjetskom materijalu koji zaslužuje posebnu pažnju.
Sara je u posljednjih pet godina izvela oko 250 koncerata širom Evrope i regije, nastupajući na svim značajnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima.
Posljednji studijski album Sare Renar “Šuti i pjevaj” izašao je u izdanju Croatia Recordsa 08.03.2021. godine, a kritičari su ga gotovo jednoglasno ocijenili kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri, što su potvrdili sjajni koncertni nastupi u HNK Šibeniku i Klubu Aquarius u Zagrebu.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *