Koncert: The Siids

Cafe Bar A3, Knin

Svi ljubitelji electro-popa bi u subotu 27. listopada 2018. trebali doći na svoje kada nam stiže riječki bend The Siids. Koncert koji će se održati u cafe baru A3 počinje u 21:30 sati, a par riječi o bendu možete pročitati u nastavku.

Uzevši kreativnu pauzu od matičnog benda Morso, u siječnju 2016. godine, Stanislav i Darko osjetili su potrebu napraviti odmak kako bi promislili o prošlom i budućem glazbenom stvaralaštvu, a njihova kreativna traženja odvela su ih doslovno na kraj svijeta. Otputovali su u Australiju gdje se kao inspiracija i ideja prvi put pojavljuju THE SIIDS. Prvu audio premijeru THE SIIDS su imali početkom ove godine kao dio predstave “Love Is All” plesne skupine Flame, producentice i koreografkinje Martine Hrlić Rogić.

Potaknute izuzetno pozitivnim reakcijama publike, glazbene skice nastale u Australiji poprimile su u vrlo kratkom roku oblik gotovih pjesama nastalih na tragu najboljih uradaka indie i electro pop/rock zvuka bendova kao što su Editors, Phantogram, Twin Shadow, The Kills, EL VY, The Presets, M83 i Depeche Mode. Pjesme su ovaj put snimljene na engleskom jeziku, a među deset studijskih dragulja posebno je zasjala prva predstavljena pjesma “Meaningless/Weightless” kojom su najavili debitantsko izdanje.

Pogledajte video-spot za Meaningless/Weightless na YouTubeu:

Koncert benda The Siids organizira udruga Atribut. Ulaznice za koncert po cijeni od 20 kuna možete kupiti na vratima A3 prije početka koncerta.

Plakat: