Nizvodno od izvora: Singrlice LIVE na Kninskoj tvrđavi

  Kninska Tvrđava, Knin

  Turistička zajednica grada Knina i udruga Atribut Vas pozivaju na koncertni spektakl povodom blagdana sv. Ante na kninskoj tvrđavi i nastup SINGRLICA! Početak koncerta je u 21:30 h, a ULAZ JE BESPLATAN!

  Kako će to zvučati i izgledati, najbolje je pogledati u priloženom videu s nastupa u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski iz 2015. godine.

  Singrlice

  Pratite ovaj događaj na Facebooku!

   

  Nešto više o gostima:

  Umjetnička organizacija Singrlice osnovana je 2006. godine te okuplja djevojke s dugogodišnjim iskustvom iz raznih folklornih društava. Privukla ih je zajednička ideja o povezivanju današnje glazbe s tradicijskim folklornim pjesmama, s ciljem pronalaženja puta do većeg dijela slušateljstva. Svoju ljubav prema folkloru djevojke su okrunile kolekcijom napjeva, uglavnom kajkavskog područja, poštujući izvornost i bogatstvo pjesme, i istovremeno ih odjenule u novo ruho suvremenih aranžmana.

  Singrlice

  Voditelj ansambla iskusni je glazbeni pedagog Tomislav Jozić, koji je za ovu priliku sviračima narodnih glazbala, pridružio i interprete klasične glazbe i pop glazbenike, među kojima članove grupa Cubismo i Sick Swing Orchestra.

  Singrlice su do sada objavile albume:
  „Singrlice“ 2008. (Aquarius Records), nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg etno albuma 2009.
  „Made in tradicija“ 2010., (Aquarius Records), nagrađen diskografskom nagradom „Porin” za najbolji etno album 2011.
  „Ajde cure u …“ 2016., (Croatia Records)

  Svojim raznolikim programom, autentičnim zvukom i kvalitetom izvedbe Singrlice pružaju jedinstven doživljaj putovanja glazbe kroz vrijeme te prikazuju kako bi jedan tradicionalni napjev zvučao da je skladan u suvremeno doba. Urbano-tradicionalne, simpatične i drugačije, jamče vam dobru zabavu i opuštenu atmosferu!

  Linkovi:

  Singrlice (službeni website):
  http://www.singrlice.hr/
  Singrlice (službeni Facebook):
  https://www.facebook.com/singrlice/
  Turistička zajednica grada Knina (službeni website):
  http://www.tz-knin.hr/
  Udruga Atribut (službeni website):
  http://www.udruga-atri.net/