Proslava drugog rođendana Udruge Atribut uz MIKE PARKER’S TRIO THEORY

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na proslavu 2. rođendana udruge Atribut u petak 17.05. uz fantastični Jazz sastav ”Mike Parker’s Trio Theory”!

Ulaz je 10 kn, a nešto više o gostima u nastavku teksta:

Mike Parker’s Trio Theory čine kontrabasist i kompozitor iz New Yorka Mike Parker, Poljak, divlji tenor saksofonist Slawek Pezda i bubnjar Frank Parker (Kurt Elling Quartet) za kojeg je također važno istaknuti da je čak 2 puta nominiran za Grammy Awards.

Standardni format jazza njih trojica ispunjavaju sirovom energijom rocka, osjećajnošću klasične glazbe, teksturom avangarde i ritmikom i različitošću modernog jazza.

Mike Parker’s Trio Theory započeo je svoje glazbeno putovanje u studenom 2014. godine. U travnju 2016. godine objavili su album »Alive Out There«. U sklopu aktualne europske turneje, svoj rad će još jednom podijeliti s kninskom publikom za koju će vjerujemo još jednom rasplesati.

Ako ste bili dio prošlogodišnjeg 10. po redu GRR Festivala, sigurno niste ostali ravnodušni dok je ovaj Jazz trio rasturao na bini.

Donosimo Vam i recenzije s Hukneta nakon koncerta:

Koncert jazz benda iz New Yorka na tvrđavi u dva i pol sata poslije ponoći je tek bio nestvaran događaj. A još čudesnijim ga je učinila činjenica da je riječ o fantastičnom jazz sastavu vrhunske svjetske kvalitete.

Jedan frend je kazao da u svom životu ništa bolje nije čuo, a drugi me je pitao – “Kako ćeš ti sada prenijeti i objasniti ljudima što se večeras dogodilo na tvrđavi i kako je ovo bilo dobro?”.
Jako teško…

Bilo je još pitanja…

“Ive, što je ovo bilo?”, pitao me je oduševljeni Milan Zoričić, koji je pogledao puno jazz koncerata u životu u Hrvatskoj i inozemstvu, ali ovako dobar jazz bend nije slušao.

Evo kakva je atmosfera bila kad su Mike Parker’s Trio Theory iizašli na binu kninske tvrđave:


Organizator koncerta je udruga Atribut, a pokrovitelj grad Knin.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *