Novosti

11/10/2021

Kninska premijera filma “Slavuj” i razgovor s umjetnikom

U subotu 16.10. s početkom u 21h prikazivat ćemo “Slavuja”, filmski prvijenac umjetnika poznatog pod pseudonimom Kralj Sunca. Dosada je film prikazan u kultnom splitskom kinu “Zlatna Vrata” i u udruzi za suvremenu umjetnost “Kvart” u Splitu. Nakon prikazivanja filma uslijedit će razgovor s autorom, koji će nam nakon rasprave o filmu predstaviti i svoju drugu zbirku, knjigu aforizama “Kralj Sunca”. O autoru: Konceptualni umjetnik poznat pod pseudonimom Kralj Sunca stvaralaštvo započinje u Kninu, 2014. godine, kada poetske zapise prvi put stavlja u književni oblik. Višegodišnje pisanje rezultiralo je ukorićenjem prve knjige poezije “Koji Danotte?” 2019. godine, u nakladi izdavačke kuće “Redak” iz Splita. Inspiriran ... Pročitaj više »

October 11, 2021 0


05/10/2021

Koncert: Đutko i Plodovi zemlje

U petak 08.10. po drugi put nam se vraćaju Đutko i Plodovi Zemlje! Svi se dobro sjećamo spektakla prošlog puta koji su nam priredili Đutko i njegovi podanici, stoga sigurno znate da se ovo ne propušta! Koncert počinje u 20:30, a karte su u pretprodaji po cijeni od 30 kn! Iz pepela životinje koja je nekoć živjela na obroncima Moslavačke gore, ponovo je rođena zvijer zvana Đutko. Tomislav Đudarić dobro je poznata ličnost na alternativnoj glazbenoj sceni kao osnivač etno-rock benda Rusti, anti-umjetnik naziva Clouie te kao bivši gitarist benda Svemirko. U periodu od posljednjih godinu i nešto malo više dana, Đudarić umirovljuje ... Pročitaj više »

October 05, 2021 0


28/09/2021

Koncert – Stereotrip

U subotu 02.10. u 20:30h pozivamo Vas na koncert rock benda ”Stereotrip”. Stereotrip je glazbena trojka iz Splita, okupljena oko ideje razvijanja svog zvuka i kreativnog izražavanja. Postoje nešto više od godinu dana, tijekom kojih klešu materijal u garaži, te snimaju demo verzije pjesama za prvi album. U ljeto 2020. upisuju prvi nastup u sklopu Street Art Zen Opuzen festivala, a u ljeto 2021. sviraju na 10. Kaštelanskim rock večerima. Postavu čine Marko na basu i vokalu, Ante na gitari, te Roko na bubnjevima. Žanr koji sviraju može se okarakterizirati kao rock s primjesama hard rocka, bluesa i psihodelije. Bend još nije izbacio kvalitetne ... Pročitaj više »

September 28, 2021 0


21/09/2021

Oridano Gipsy Jazz Band

Prvi put su se u organizaciji nekog događaja ujedinile gotovo sve relevantne kulturne snage našeg grada: Narodna knjižnica – Knin, Pučko otvoreno učilište Knin, Turistička zajednica grada Knina, Kninski muzej i Udruga Atribut. Svi oni zajedno organiziraju u subotu, 25. rujna koncert fantastičnog jazz banda Oridano Gypsy Jazz Band koji će nam donijeti jazz glazbu tridesetih godina 20. stoljeća. I to na mjestu na kojem nikad prije nije održano niti jedno kulturno događanje, na sjevernom dijelu tvrđave, najstarijem i najljepšem dijelu naše ljepotice. Upad je slobodan, a koncert započinje u 20 sati. Zbog epidemioloških mjera, na koncert će se ... Pročitaj više »

September 21, 2021 0