Proslava 6. rođendana udruge Atribut uz Zo, La Volpe & Djigibaoo

U petak 12.05. pozivamo Vas da proslavite s nama 6. rođendan naše udruge uz 3 splitska benda: ”La Volpe”, ”Djigibaoo” i ”Zo”
Evo i nešto više o bendovima:
La Volpe:
La Volpe je indie/alt rock kvartet iz Splita. Osnovani 2015 kao trio, tijekom godina prošli su kroz određene stilske i članske promjene da bi danas nastupali u formi; Karlo Topić na gitari, Luka Donadini na bubnjevima, Roko Zanze na bas gitari te Marino Vrca kao vokal i gitarist.
U proteklim godinama bend je nastupao 50ak puta u Hrvatskoj i BiH po raznim klubovima i festivalima koji uključuju HGF, WH Fest, live svirke na HRT radiju te INmusic Festival 2017.
U veljači 2017. izlazi demo album “Way Away” koji dobiva odlične recenzije od svih relevantnih hrvatskih glazbenih portala. Iduće godine bend kreće u ozbiljnijoj maniri te počinje izbacivati singlove popraćene specifičnim videospotovima, sa bitno kvalitetnijom audio produkcijom. Česti gosti emisija na HRT-ovim radio stanicama, spomenuti singlovi su imali najbolji prijem na zagrebačkom radiju 101 gdje su skoro svi bili singl tjedna u emisiji Cener.
Posljednji od spomenutih, sing & spot za Maybe Sunday izlazi u veljači 2023. te zaokružuje album Picaresque. Nakon potonjeg bend uzima novi stilski zaokret te se okreće stvaranju glazbe na hrvatskom jeziku.
Poslušajte La Volpe na youtube-u: https://www.youtube.com/watch?v=smNWYMQPArc…
Djigibaoo:
Djigibaoo je splitski rock’n’roll band osnovan 2021. godine sa sljedećim članovima; Petar Stolnik kao glavni vokal i gitarist, Antonio Šabić na lead gitari i pratećim vokalima i Ivan Malenica za bassom. Te iste godine, bend objavljuje svoj prvi singl i prvi spot pod nazivom ”Krug” u kojem se dodiruju u duboke i teške teme s kojima će malo tko ostati ravnodušan. Nakon ”Kruga” stižu singlovi;
”I Tu Te Se Sitin” i ”Ćao Bao” kao još dvije priče koje pričaju o iskrenim emocijama autora teksta i teškim trenutcima sa kojima se borio. Nakon kraće, ali primjetne stanke, izlazi singl ”Žuti Mjesec” u pratnji spota, s kojim potvrđuju svoj konstantan rad te još jedan korak naprijed u mnogim aspektima. Tijekom snimanja singla ”Žuti
Mjesec” pridružuje im se bubnjar Tomislav Ćurić s kojim naposljetku ostaju kao četveročlani bend.
U ljeto 2022. Djigibaoo je odradio svoju mini turneju, počevši od 5. rođendana Kampusa, nakon toga vrlički Lake Festival, potom Đakovo u Rock Baru ”King” i kao šećer na kraju turneja završava na Hvaru na Paiz Festivalu na kojem su svirali kao predgrupa PipsChips&Videoclips-a.
Nakon sunčanog ljeta, zima je za njih značila zaključavanje u svoj prostor, vježbanje, stvaranje novih i drukčijih zvukova i naposljetku snimanje prvog albuma u Mostaru u Muzičkom Centru Pavarotti. Točan datum i naziv albuma još uvijek ostaje kao tajna, ali njegov izlazak najavljuju na jesen 2023. godine.
Poslušajte Djigibaoo na youtube-u: https://www.youtube.com/watch?v=LgRDn7JM_YQ…
Zo:
Zo je splitski pop rock sastav s mješavinom raznih drugih glazbenih žanrova poput funka i punk rocka. Bend nastaje početkom 2020. i započinje rad na prvim autorskim pjesmama. Uslijedilo je snimanje albuma prvijenca u zagrebačkom SideChain studiju te na akademiji
glazbene produkcije (MPA).
Objavili su singlove “Poslovan lik”, “Mjesto pod suncem”, “Frane Mihalj” te “Birala je svijet” kao uvod u njihovo debitantsko službeno studijsko izdanje “Želim biti ja”. Album je objavljen 23.5. u izdanju diskografske kuće RTL Music te koncertno promoviran na ljetnoj
turneji.
Do sada su svirali dvadesetak što samostalnih što kao support band koncerata po brojnim festivalima i klubovima, a najzapaženiji nastupi su im samostalne promocije albuma u Splitu (klub Kocka) te Zagrebu (KSET) te kao predgrupa Bajagi & Instruktorima u Starome Gradu, TBF-u na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovila te Aerodromu na splitskom festivalu Evo Ruke.
Trenutno rade na svom drugom studijskom albumu čiji se prvi singlovi očekuju ove godine.
Zo su: Vincent Šepić (vokal, gitara), Ante Eterović (gitara), Ema Duvnjak (klavijature), Josip Katić (bas gitara), Aida Ćućurović ( vokal ) te Antonio Strižić (bubnjevi).
Poslušajte Zo na youtube-u: https://www.youtube.com/watch?v=_-mosE0akwI…
Početak je u 21:30 a ulaz je 5€
Vidimo se!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *