Intimate Stranger, post punk iz Čile-a

U subotu 4.8. će nas u glazbenu avanturu poslati Intimate Stranger, sanjivi post-punk iz dalekog Čile-a. Koncert će se održavati u Cafe Bar A3 i upad se naplaćuje 20 kn.

Zvuk benda Intimate Stranger je karakteriziran sa svojim vokalnim melodijama i treperavim gitarama. Opisano na Tom Robinsonovom BBC 6 radio programu kao “borbeno, prljavo, mirno i eteralno u isto vrijeme s prekrasnim vokalima – balansirani zvuk koji je teško postići.” Njihovi post-punk utjecaji u rangu The Cure-a, Siouxsie-a i The Banshees-a se stapaju s dream pop zvukom karakterističnim za bendove poput The Cocteau, Twins-a i Slowdive-a, te također postoji namigivanje indie rock bendovima iz sredine 2000-ih koji su bili popularni u vrijeme kad je Intimate Stranger osnovan u 2007. od strane gitariste Lautaro Vere i pjevača Tessie Woodgate-a.

Baziran u Čileu, proveli su pozamašno vrijeme u inozemstvu, uključujući turneke u Europi, Južnoj Americi i SAD-u. Njihov singl “Under” bio je u top 10 nezavisnih radio stanica unutar SAD-a i Spin magazin ih je izglasao kao glavni konkurent u popisu novih bendova koje trebate čuti uživo u 2011.

Bend je svirao na svjetskim festivalima koji uključuju Lollapalooza festival i Primavera Fauna festival. Podupirali su razne internacionalne performanse poput: Ed Sheeran-a, Raveonettes-a, Interpol-a, The Walkmen-a, Peter Hook-a (Joy Division, New Order) i A Place to Bury Strangers-a.

Putem sve utjecajnije karijere i širokopojasnijih turneja, u subotu nakon 8000 prijeđenih kilometara slijeću u Knin u Cafe Bar A3 da i nas ostave bez daha.
Napomena: Prostor je klimatiziran

Kako zvuče možete poslušati na dnu najave.

Članovi benda su:

Lautaro Vera: gitara
Tessie Woodgate: vokali
Loreto Calderon: Bas
Andres (Pipa) Ugarte
Abraham Vicencio: gitara

Plakat: