Šarena subota uz tradicijski međimurski ethno & jazz s jedne strane, te vinilni gypsy & ethno uz Če Bo Bo, Če Na Na i Dr. Smeđi Šećer

Kao što i sam naslov ove najave veli, slijedeću subotu, 13.01.2018. u goste nam dolaze dva odlična izvođača koji će nam se predstaviti u Cafe Baru A3. S jedne strane je to riječki DJ – Dr. Smeđi Šećer, koji od 2007. uspješno prezentira svoju ljubav prema pločama, vrteći šarene selekcije gypsy & ethno glazbe, dok pak šesteročlani međimurski Če Bo Bo, Če Na Na će nas uvesti u čarobni svijet ethno glazbe, začinjene jazzom, interesantnim instrumentima i tradicijom Balkana. Koncert u organizaciji udruge Atribut počinje u 21h, a upad je 20kn. U nastavku pročitajte nešto više o dragim nam gostima:

Dr. Smeđi Šećer

Gdin. Smeđi Šećer je nepatvoreni vinilni DJ koji od 2007. podastire riječke plesne podije uzavrelim funkom, soulom i dancefloor jazzom s 45ica, fleksica i ostalog roda opskurnih vinila. Životno posvećen pronalaženju apsolutne ugode, slaganju soničnih kolaža te iskopavanju iskonskog groovea – ogoljene i iskrene magije koja se može pronaći u rijetkim studijskim trenucima oviniljene diskografske povijesti. Ne uzima zarobljenike u svom eklektičnom freestyle predstavljanju tvrdih i sinkopiranih ritmova, a tome ste dosada mogli svjedočiti u svim riječkim klubovima, regionalnim žurkama i festivalima uključujući i sijaset žurki po Zagrebu i Ljubljani, u suradnji sa Zelenim Soncem(Lj) i Chakkinom Sobom(Zg).

S legendarnim Hrvatskim turntablistom DJ Jopom, organizira i vodi KopajOvo! klupske večeri posvećene dinamičnom mixu sirovih organskih ritmova na bazi deep funka, boom bap hip hopa i svega što ima smisla u tom klupskom trenutku, a da je sklono manualnoj manipulaciji hip hop DJ tehnikama. Jedan od rijetkih eksperata za raritetni yugo:funk/soul/jazz/disco u regiji, koji pritom koristi samo originalne medije isprešane za uporabu na plesnim podijima. Ploče mu se troše pri svakoj svirci, ali ti potrošeni dijelovi vinila pretvoreni u analogni zvuk ostaju ugrađeni u znojnim plesačima čime se zatvara energetski krug koji je ostao otvoren proizvodnjom ovog medija – dijagnoza opsesivno kompulzivan. U posljednje vrijeme žešće je zabrijao na cigansku glazbu koju smatra najutentičnijim prethistorijskim funk izražajem proizašlim s ovih prosotora, ali isto tako i garažni rok i rani rnb za koje kaže da su dodali novu dimenziju matrici hrkskavih bubnjeva koji čine zvučni zid svake njegove žurke.

Što možete očekivati u subotu, provjerite na ovim linkovima: Dr. Smeđi Šećer – Govorite li talijanski? i Dr. Smeđi Šećer – Govorite li francuski?

Če Bo Bo, Če Na Na

Če bo bo, če na na! je šesteroročlani bend iz Rijeke i Varaždina koji svira vlastite prepjeve tradicionalnih napjeva iz Hrvatske (međimurske, podravske), Makedonije, Srbije, romske tradicionalne napjeve i Bosne (sevdalinke). Bend djeluje tek godinu dana svirajući na ulicama i uličnim festivalima (Špancirfest) ali sve češće imaju zapažene nastupe u klubovima diljem Hrvatske (Rijeka, Zagreb, Rab, Silba), Bosne (Sarajevo) i Srbije (Novi Sad, Beograd).

Osim djelovanja u Če bo bo, če na na, njegovi članovi su angažirani u promidžbi etno glazbe u raznim projektima (Veja) te psychodelic i experimental rock (Wuná). Vokal: Tena – Antonija Torjanac
Gitara: Elvis Devčić, Djembe: Dorijan Šikić, Violina: Ivan Valušek, Perkusije, hang drum: Aleksandar Puača, Bas, kontrabas: Sebastijan Demark.

Što možete očekivati u subotu, provjerite na ovim linkovima: Če Bo Bo, Če Na Na – Grana Od Bora i Če Bo Bo, Če Na Na – Vuprem Oči.

Plakat: