Svirka je u petak – 3. Ženska gitarijada ( ŽEGA )

U petak 22.07.2022. s početkom u 21:00h čast nam je pozvati Vas u naš voćnjak na 3. Žensku gitarijadu ( ŽEGA ) na kojoj će nastupiti kantautorice:
– Mar
– Daisy Dives
– Nina Kraljić

Evo i nešto više o kantautoricama:
Mar:
Glazbeno putovanje joj počinje s 10 godina kad prvi put uzima gitaru u ruke slušajući stare Elvisove rockabilly hitove. Od 15. godine počinje svirati na cesti i putovati po razno raznim gradovima. Sa 16 godina počinje pisati autorske pjesme pod utjecajem raznih žanrova i izvođača kao što su: Fleetwood Mac, Florence And The Machine, Neil Young, Ryan Adams, Jake Bugg, Nirvana, Eddie Vedder…
S 18 godina snima svoj prvi album “Calling out” s producentom i aranžerom i vrsnim umjetnikom Bebe Na Vole, aka Adamom Semijalcem. “Calling Out” i glazba MAR je indie folk s vrlo melankoličnim i nostalgičnim ugodajem. Godine 2019. odlazi živjeti u London gdje ostvaruje brojne suradnje i svira po raznoraznim poznatim londnskim pubovima. Tamo i snima EP “On The Border” koji je cover album američkih tradicionalnih pjesama.
Trenutno boravi u Zagrebu i radi na promociji novog albuma.
Poslušajte mar na youtube-u: https://www.youtube.com/watch?v=T6NhThmbyl8
Daiy Dives:
Daisy Dives sanjivi je glazbeni solo projekt zagrebačke kantautorice Vanje Gorički. EP “Summer Haze”, objavljen krajem 2019. godine, svojim DIY pristupom za sebe veže melankolični lo-fi ugođaj isprepleten motivima ljeta. Daisy Dives zvuk gradi na elementima dream pop-a i indie pop-a, rezonirajući s nježnim vokalnim harmonijama, koristeći gitaru i synth kao bazu live setova, stvarajući sanjivu zvučnu podlogu za kao u jeku rastopljen vokal.
Poslušajte Daisy Dives na youtube-u: https://www.youtube.com/watch?v=NQVtLZzsBKI
Nina Krajić:
Otkako je svoj talent predstavila u popularnom showu “The Voice” Nina Kraljić ne prestaje oduševljavati svojim posebnim glazbenim izričajem, u Kninu će predstaviti svoje novo umjetničko rađanje zbog kojeg je odabrala i novo umjetničko ime – Alkonost of Balkan. Riječ je o presjeku etno i filmske glazbe s pjesmama koje označavaju novi početak Nininog stvaranja i stilskog usmjerenja prema etno i ambijentalnoj glazbi, s ciljem njegovanja kulturne baštine Hrvatske i regije.
Moćan vokal i autentična interpretacija publiku će povesti na mistično glazbeno putovanje – prisjetit ćemo se samih početaka s već legendarnim izvedbama iz “The Voicea”, prvim singlom “Zaljuljali smo svijet” pa sve do njenih novijih pjesama i posebnih cover obrada po kojima je Nina poznata.
Pogledajte nastup Nine Kraljić 2019. u našem voćnjaku: https://www.youtube.com/watch?v=M0YqL1KHukQ
Događaj organizira udruga Atribut, a ulaz je 30kn.
Vidimo se!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *