Svirka je u petak – Etno skupina Veja

Po 4. put vraća nam se svima poznata etno skupina ”Veja”!
Koncert će se održati u petak 30.07. s početkom u 20:30h iza kluba A3.
VAŽNA OBAVIJEST!
Budući da je broj publike ograničen na 50 ljudi, karte nećete moći nabaviti na dan koncerta, već u klubu A3 od ponedjeljka do četvrtka u pretprodaji po cijeni od 30 kn.
Veju smo po prvi puta ugostili na kninskoj tvrđavi na ljeto 2017. godine, nakon toga 2018. godine za 14. rođendan kluba A3, a posljednji put prošle godine u Mokrom polju / Opačićima.
Evo i nešto i više o Veji:
Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je održala velik broj nastupa u Hrvatskoj ali i u susjednim zemljama.
Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš.
Veja je do sada imala 3 inozemne turneje i to: u Francuskoj gdje se posebice izdvojio nastup u poznatom jazz klubu u Parizu “New Morning” gdje su bili odlično prihvaćeni od publike i pohvaljeni od strane medija i struke. Archeo.s turneja koja je obuhvatila Hrvatsku, Italiju, Albaniju i Grčku). Te turneja koja ih je odvela do Estonije gdje su nastupili i na poznatom Viljandi Folk music festivalu.
Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće koje im daje energije kako bi se u mnoštvu studentskih i radnih obveza uspjeli posvetiti i glazbenom stvaralaštvu i publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove roditelje, bake i djedove.
Možda bi se preci članova grupe Veja isprva začudili načinu na koji njihovi potomci danas koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku i gitaru uz bas gitaru, djembe i cajon, ali bi s vremenom prihvatili činjenicu da se sve mijenja, a time i raste, a sve što raste – živi, nadahnjuje i pruža nove prilike
Pogledajte kakvu je atmosferu Veja napravila za 14. rođendan kluba A3: https://www.youtube.com/watch?v=bk1PYLJzP7M

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *