Svirka je u petak – REZERVE

U petak, 8.3. (na Dan žena), dolaze nam Rezerve!!!

Bliži nam se drugi koncert u sklopu projekta ”Svirka je u petak!”, a ovoga puta nastupit će svima poznati bend ”Rezerve”.

Koncert organizira udruga Atribut a ulaz je 10 kn.

ZA ŽENE ULAZ BESPLATAN!!!

Evo nešto više o bendu:

Bend Rezerve nastali su 2014. godine i za vrlo kratko vrijeme ostvario je zapažen uspjeh na regionalnoj muzičkoj sceni.
Već iste godine, Rezerve su objavile EP pod nazivom „Evo Rezerve!“, na kojem se našlo šest pjesama. Kao prvi singl, izdvojena je numera „Nema para“. Bend potom učestvuje na osmom Demofestu, gdje osvaja drugo mjesto te stiče veliku pažnju javnosti, dok gitarista Ante Puharić osvaja nagradu za najboljeg gitaristu u takmičarskom programu, a članove benda čine i bubnjar Tomislav Miladinović, basista Mateo Perković, klavijaturista Leon Lužija i vokal Šime Lalić.

Samo nekoliko mjeseci nakon festivala, objavljuju „Daj poljubac“, svoj prvi zvanični singl pod okriljem neke od producentskih kuća. U proljeće 2016. godine predstavljaju i sljedeći singl, pjesmu „Ne voli, ne voli“, za koju je snimljen i spot u kojem je učestvovala svjetski poznata manekenka Kristina Šalinović.

Godine 2015. oduševili su nastupom na banjalučkom Demofestu gdje su osvojili drugo mjesto, a 2016. pobijedili su na trećem izdanju Karlovačko RockOff festivala.

Poslušajte Rezerve na YouTube

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *