ŽENE MAŠINE dolaze u Knin

ŽENE MAŠINE dolaze u Knin!!!
Petak 9.7.
20h Koncert: ŽEN
Subota 10.7.
16h Radionica etno pjevanja
18h Radionica sitotiska
21h Radionica VJinga
Ulaz je beplatan, no zbog ograničenog broja ljudi, molimo da rezervirate svoje mjesto za šankom do petka 09.07.
ŽEN
Audio vizualni projekt osnovan 2010. od kada su izdali tri studijska albuma – I onda je sve počelo (2013), Jantar (2015) i Sunčani ljudi (2017), te kompilacijski album remixa Blender izdan 2020. Održali su oko 400 koncerata širom Europe, od Grčke do Estonije, od Francuske do Bugarske. Njihove pjesme emitirane su u programima mnogih radija – između ostalog i na KEXP Seattle i londonskom BBC radiju. Prošle godine su napravile i pjesmu Mnogi za film Časna posla, a nedavno su izdale novi singl Uroni u san kojim najavljuju četvrti album.
https://www.youtube.com/watch?v=oh9HPIewTqg
RADIONICA PJEVANJA
Na radionici etno pjevanja naučiti ćete nekoliko tradicijskih pjesma iz regije metodom “po sluhu”, a osim toga učiti će se tehnike zagrijavanja glasa i upjevanja. Svi su dobrodošli, potrebna je želja za pjevanjem, no ne i predznanje.
Voditeljica: Tajana Josimović
Diplomirala komparativnu književnost i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Neformalno obrazovanje od 2008.g. stječe pjevačkom praksom u Le Zboru pod vodstvom Lidije Dokuzović. Pohađa radionice i glazbene kampove etno glazbe (Ethno Grožnjan, TradInEtno), a od 2014. radi s vokalnim sastavom VINS, te vodi tematske radionice za odrasle i djecu. Koordinatorica je programa u udruzi Prostor Plus iz Rijeke.
RADIONICA VJ-INGA
Radionica VJ-inga namijenjena je svima koji imaju interes za video projekcije, bez obzira na prethodno iskustvo. Svrha je radionice da polaznike uvede u svijet VJ-inga kroz vizualnu igru analognih i digitalnih projekcija. Uz kreativno kombiniranje grafoskopa, projektora i računala raspršit ćemo maštu po zidovima. Sva potrebna oprema bit će osigurana na radionici, a polaznici mogu ponijeti svoje materijale ukoliko to žele.
Voditeljica: Tanja Minarik
Multimedijalna umjetnica, diplomirala na preddiplomskom studiju Film i Video na Umjetničkoj akademiji u Splitu, te na diplomskom studiju Novih medija na ALU u Zagrebu. U svom radu se koristi raznim aspektima video umjetnosti i oblikovanja – audio/vizualnim izvedbama, instalacijama, video mapiranjem, interaktivnim instalacijama, montažom, animacijom.
RADIONICA SITOTISKA
Na radionici sitotiska bit će predstavljena tehnika manualnog tiskanja sitotiskom na papir i tkaninu.
Radionica je namjena svima koje zanima sitotisak, a pogotovo glazbenicima_cama i umjetnicima_cama i članovima_cama raznih kolektiva koji žele radi ti svoj „merch“, jer su u radionicu uključeni i tips&tricks vezano za izradu vlastitog merchandisea.
Svi potrebni materijali će biti osigurani, no po želji možete donjeti svoju majicu, duksu ili stolnjak na kojima možete otisnuti neki od motiva.
Voditeljica: Eva Badanjak
Glazbenica, glazbena producentica, ilustratorica i dizajnerica. Diplomirala modni dizajn na Tehnološko tekstilnom fakultetu u Zagrebu, završila obrazovanje za grafičkog dizajnera na učilištu Algebra. Sitotiskom se bavi od 2012.godine, samostalno i u sklopu Sito(s)tisak radione u AKC Medika.
======
Ulaz i sudjelovanje na svim programima je besplatan (uz prethodnu prijavu).
Prijave na radionice primamo putem maila:
zenemasine@gmail.com
U subject maila upišite: PRIJAVA <naziv radionice>
======
Program organiziraju udruga ATRIBUT i kolektiv ŽIVŽARŽUR.
Program se provodi kroz platformu Clubture.
Donatori programa i razmjene i suradnje su:
● Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
● Grad Zagreb – gradski ured za kulturu
● Zaklada “Kultura nova”
● Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *