5. Ženska gitarijada (ŽEGA)

U subotu 08.06. čast nam je pozvati Vas na jubilarnu 5. Žensku gitarijadu na kojoj će nastupiti kantautorice Nikolina Brala, Lucija Grabovac & Lotus i svima nam već poznata Mirna sa svojim bendom!!!
Ulaz je besplatan, no na vratima ćemo sakupljati donacije za bolesnu djevojčicu iz Knina Elli Bitunjac!
Nikolina Brala:
Nikolina Brala je nova kantautorica na sceni, a št nam donosi, ostaje iznenađenje!
Promo video uskoro!
Lucija Grabovac:
Stil glazbe koji ova kantautorica njeguje je pop rock, s primjesom countryja. Uzori u glazbi su joj prvenstveno pok. frontmenica irskog benda The Cranberries – Dolores O’Riordan, te američka kantautorica Brandi Carlile, a jako voli i Taylor Swift.
Nakon što je izdala svoj singl prvijenac ”When I See You”, zadarska kantautorica Lucija Grabovac izdala je drugi singl pod nazivom Serenity.
https://www.youtube.com/watch?v=qCuEpa1jviA…
Mirna:
Mirna Škrgatić riječka je kantautorica nove generacije i specifičnog izričaja čemu u prilog idu i pozitivne kritike javnosti i struke nakon prvog albuma. Uz izvrsne vokalne sposobnosti veže je i smisao za skladanje i pisanje, a u svemu tome vidjela je producenta Marka Mrakovčića kao profesionalca koji će se znati prilagoditi njenim ambicijama i učiniti ovaj materijal konkretnim i izazovnim za slušatelja.
Kada se prvi put pojavila na glazbenoj sceni MIRNA je kroz svoj debi album “Snovi” gazila dobro utabanim stazama radiofoničnog popa, a sam album izbacio je zapažene singlove “Snovi”, “Odvedi me”, “Tvoja laž”, “Sami”, “Nisi sam”
Kada je došlo vrijeme za drugi album “Posljednji trend”, odlučila je napraviti u-turn u malo težu, prljaviju stranu pop/rocka te raštimanog garagea zvuka. U novim pjesmama čuje se nešto rockabillyja, malo hippie prizvuka, blues i cow punka, surfa, njenih idola poput Kinksa ili nešto mračnijih Velvet Undergrounda te općenito 60’s i 70’s utjecaja koji je na nju prenio otac, također glazbenik. Osim toga, novi album nosi i eho snažnih garage žena poput Holly Golightly, Best Coast, Ex Hex, Sleater-Kinney i Courtney Barnett.
Kako bi ulovila željeni zvuk oko kojeg će snimiti novi album, za pitanje produkcije angažiran je jedan od najtraženijih producenata mlađe generacije – Mark Mrakovčić koji je isporučio sjajan posao, mnogo distorziranih vokala i glasnih gitara.
Mirna je gostovala prošle godine kod ans stoga ne sumnjamo u odličnu svirku i atmosferu!
https://www.youtube.com/watch?v=ReVYXJG_3xk…
Vidimo se u subotu u 21:30 na 5. jubilarnoj ŽEGI!!!

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *