Novosti

09/07/2024

6. Mini Grr Fest – 1. dio

U utorak 16.07. pozivamo Vas na 1. dio Mini Grr Festa u kojem će 18-godišnji Dane Franolić iz Zagreba održati radionice raznih udaraljki te do sad mnogima nepoznatog instrumenta marimba. Nakon radionica slijedi koncert Dane Franolića na marimbi!Pozvani su svi koji pohađaju glazbene radionice udruge Atribut, njihovi roditelji te svi ostali koji su zainteresirani! Poslušajte Franolića na youtube-u: https://www.youtube.com/watch?v=W0AaGViLa7E… Ulaz besplatan!

July 09, 2024 0


11/06/2024

Svirka je u petak: Dina e Mel

U petak 14.06. nastavljamo sa nešto laganijom svirkom, u kojoj nam stiže duo ”Dina e Mel”. Dina e Mel je duo koji sačinjavaju pjevačica i muzikologinja Dina Bušić te gitaristica Melita Ivković. Njihov projekt Bërbili (Slavuj) oživljava zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa koji su u 18. stoljeću došli u Zadar s područja Skadarskog jezera. Rezultat je glazba koja stapa mediteranske i balkanske glazbene elemente na najuzbudljivije načine, stvarajući novo od starog.Godine 2020. izdaju album Bërbili – Zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa za diskografsku kuću Nota Bene iz Zagreba. Na albumu gostuje troje glazbenika – Edin Karamazov na gitari i sazu, Miroslav Tadić ... Pročitaj više »

June 11, 2024 0


05/06/2024

5. Ženska gitarijada (ŽEGA)

U subotu 08.06. čast nam je pozvati Vas na jubilarnu 5. Žensku gitarijadu na kojoj će nastupiti kantautorice Nikolina Brala, Lucija Grabovac & Lotus i svima nam već poznata Mirna sa svojim bendom!!!Ulaz je besplatan, no na vratima ćemo sakupljati donacije za bolesnu djevojčicu iz Knina Elli Bitunjac! Nikolina Brala:Nikolina Brala je nova kantautorica na sceni, a št nam donosi, ostaje iznenađenje!Promo video uskoro! Lucija Grabovac:Stil glazbe koji ova kantautorica njeguje je pop rock, s primjesom countryja. Uzori u glazbi su joj prvenstveno pok. frontmenica irskog benda The Cranberries – Dolores O’Riordan, te američka kantautorica Brandi Carlile, a jako voli i ... Pročitaj više »

June 05, 2024 0


13/05/2024

Svirka je u petak: Terminator i Blizter – Proslava 7. rođendana Udruge Atribut

U petak 17.05. pozivamo Vas na proslavu 7. rođendana Udruge Atribut uz bend ”Terminator” i kninski bend ”Blizter” koji je nastao pohađanjem glazbenih radionica udruge Atribut. Blizter će nastupiti kao predgrupa Terminatoru, a izvest će obrade poznatih rock hitova za koje ste sigurno čuli! Terminator je rock bend osnovan 2017. godine. U tako “kratkom” postojanju, treba izdvojiti koncert na Wembleyu, sviranje kao predgrupa Foo Fightersima, glazbena suradnja s Jackom Whiteom, dogovaranje turneje s Depeche Modeom i Peppersima, te svirka u Vintageu subotom. To su sve stvari o kojima terminator sanja. Glazbeni izričaj im je zato kompatibilan s gore navedenim izvođačima kako ... Pročitaj više »

May 13, 2024 0