O nama

VAŽNI DOKUMENTI :

 


STATUT UDRUGE


GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ (2017. GODINA)

GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ (2018. GODINA)

GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ (2019. GODINA)

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU (2017. GODINA)

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU (2018. GODINA)

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU (2019. GODINA)

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU (2020. GODINA)

 


Cilj udruge Atribut je izazovan, ali realan – spajanjem kulture i turizma stvoriti brend na temelju kojega će se Grad Knin, ali i cijela Šibensko-kninska županija gospodarski i kulturno razvijati. I to ne na silu i ne preko noći. Početni zadatak je zakotrljati grudu snijega, udružiti ideje i snage s lokalnom upravom, stvoriti kritičnu masu potreba i ideja, privući sve koji žele i mogu participirati te iskoristiti prirodno i kulturno blago ovih prostora. A sve to u postizanju konačnoga cilja – a to je stvaranje budućega jakoga i daleko prepoznatljivoga kulturnoga i turističkog brenda.

Prirodna ljepota Krke i Dinare, kulturno povijesne ljepote tvrđave i starog grada, etnografsko blago ovih prostora te birana umjetnost koja će biti dovedena na ove prostore temelj su stvaranja spomenutog brenda, dinamičnoga branda čiji će temelj biti prožimanje umjetnosti, kulture i prirodnih ljepota. Ali ne bilo koje kulture i umjetnosti, nego birane, visoko vrijedne i sofisticirane, odnosno one umjetnosti i kulture koja će svojom vrijednošću moći parirati ljepotama grada Knina i njegove okolice. Organiziranje trivijalnih estradnih događanja u visoko vrijednim prirodnim i kulturnim prostorima nagrđuje te prostore te ne ostavlja prostora za stvaranje bilo kakvog brenda.

Konkretni, specifični ciljevi udruge Atribut (kako bi se gradio opći cilj, odnosno spomenuti brend) jesu promoviranje i povezivanje kvalitetne tradicijske kulture i umjetnosti te birane i visoko vrijedne, kako nezavisne, tako i etablirane, institucionalne umjetnosti i kulture s ogromnim turističkim potencijalima Knina i cijele Šibensko-kninske županije. A sve to kroz organizaciju glazbenih, filmskih i kazališnih festivala, koncerata, izložbi, predstavljanja knjiga, sajmova, kreativnih radionica, izleta i turističkih tura.

Udruga Atribut nastala je na idejnim i stvaralačkim temeljima sada već kultnog Cafe bara A3 koji je u zadnjih 13 godina u Kninu organizirao preko 300 koncerata glazbenika iz Hrvatske ali i iz mnogih drugih zemalja poput Australije, SAD-a, Francuske, Njemačke, Slovenije, Meksika, Argentine, Srbije, Mađarske, Engleske, Bosne i Hercegovine, Švicarske, Kosova, uz brojne izložbe, književne promocije, večeri stand up komedije i kazališne komade. Dakle udruga posjeduje ideje i vještine i u sinergiji s lokalnom upravom i svima drugima koji žele pomoći – može bez većih problema postići zadani cilj.

email: udruga.atribut@gmail.com
telefon: +385 (0)99 642 8295

Službeni logo udruge možete preuzeti ovdje.

Gdje se nalazimo